wiosna w przedszkolu

Jadłospis tygodniowy

22 kwietnia 2024 - 26 kwietnia 2024

  Śniadanie II Śniadanie Obiad Podwieczorek
Poniedziałek

Płatki orkiszowe na mleku.

Pieczywo mieszane z masłem.

Szynka Dziadunia.

Sałata lodowa, pomidor , papryka.


Kompot.

Wafle kukurydziane.

Owoc.


Zupa warzywna z ziemniakami.

Boef Strogonoff

Kasza bulgur.

Ogórek kiszony w słupkach.

Kompot..

Kawa na mleku.

Bułka z masłem i twarożkiem waniliowym.

Mus owocowy.

Owoc.


Wtorek

Kawa na mleku.

Pieczywo mieszane z masłem.

Mozarella w plastrach.

Sałata lodowa, papryka, pomidor.



Kompot. 

Biszkopt.

Owoc.

Zupa krem z białych warzyw z siemieniem lnianym.

Panierowany kotlet z piersi indyka.

Puree ziemniaczane.

Brokuł gotowany na parze z masłem i bułką tartą.

Sałatka z rzodkiewki z ogórkiem i koperkiem na jogurcie.

Kompot.

.







Kawa na mleku.

Bułka z masłem i kiełbasa żywiecką.

Ogórek kiszony.

Owoc.



Środa

Płatki ryżowe na mleku.

Pieczywo mieszane z masłem.

Szynka słoneczna.

Sałata rzymska, ogórek świeży, rzodkiewka, kiełki lucerny.





Kompot.

Ciastko maślane.

Owoc.

Botwinka z ziemniakami.

Pierogi z truskawkami polane śmietaną.

Duszone jabłko.

Tarta marchew z jabłkiem.

Kompot.


Herbata z cytryną.

Bagietka z pastą litewską.

Papryka.

Batonik zbożowy.

Owoc.



Czwartek

Kawa na mleku.

Kurczak gotowany.

Pieczywo mieszane z masłem.

Sałata rzymska, ogórek kiszony, pomidor.


Napój limonkowo-miętowy.

Słomka ptysiowa.

Owoc.

Zupa zacierkowa.

Kotlet z polędwiczki wieprzowej.

Talarki ziemniaczane w ziołach.

Bukiet warzyw na parze.

Sałatka z cukinii, papryki, marchewki.

Napój limonkowo-miętowy.



Kasza manna na gęsto z musem z mango.

Bułka z masłem.

Actimel.

Owoc.

Piątek

Makaron literki na mleku.

Pieczywo mieszane z masłem.

Schabówka.

Sałata rzymska, papryka, pomidor.



Maślanka brzoskwiniowa.

Ciastko owsiane.

Owoc.

Zupa ogórkowa z ryżem.

Pieczony filet z miruny.

Ziemniaki z koperkiem.

Fasolka szparagowa gotowana na parze z masłem i bułką tartą.

Surówka z kiszonej kapusty z jabłkiem i marchewką.

Kompot.







Herbata miętowa.

Pasta z wędliny.

Bułeczka orkiszowa z masłem.

Rzodkiewka.

Soczek Tymbark.

Owoc.