wiosna w przedszkolu

Jadłospis tygodniowy

20 maja 2024 - 24 maja 2024

  Śniadanie II Śniadanie Obiad Podwieczorek
Poniedziałek

Kakao.

Pieczywo mieszane z masłem.

Ser żółty salami.

Ogórek świeży , papryka, sałata rzymska.


Kompot.

Biszkopt.

Truskawki.

Wiosenny krupnik z kaszą kuskus.

Kotlet mielony.

Ziemniaki z koperkiem.

Gotowana marchewka z groszkiem.

Sałata masłowa z jogurtem.

Kompot..

Kawa na mleku.

Twarożek na słono z rzodkiewką i szczypiorkiem.

Grahamka z masłem.

Melon.

Mus owocowy.



Wtorek

Płatki kukurydziane na mleku.

Pieczywo mieszane z masłem.

Szynka krucha.

Serek homogenizowany.

Sałata masłowa, rzodkiewka, papryka.



Sok jabłkowy.

Słomka ptysiowa.

Banan.

Zupa ogórkowa z ziemniakami.

Kurczak w cieście kokosowym.

Ryż na sypko.

Sos słodko-kwaśny.

Kalafior gotowany na parze.

Surówka z młodej kapusty z papryką i kukurydzą.

Sok jabłkowy.

.







Mleko.

Drożdżówka z jabłkami.

Batonik zbożowy BA.

Arbuz.



Środa

Kawa na mleku.

Pieczywo mieszane z masłem.

Kurczak gotowany.

Ser żółty salami.

Sałata rzymska, ogórek świeży, pomidor.





Kompot.

Wafel kukurydziany.

Morela.

Barszcz biały na kiełbasie z jajkiem i ziemniakami.

Kluski kładzione polane słodką śmietaną.

Tarta marchew.

Kompot.


Herbata z miętowa.

Parówki z szynki z ketchupem.

Kajzerka z masłem.

Ogórek kiszony.

Banan.

Actimel.




Czwartek

Makaron literki na mleku. 

Mozzarella w plastrach.

Pieczywo mieszane z masłem.

Sałata masłowa, pomidor, papryka.


Napój cytrynowo-miętowy.

Ciastko owsiane.

Arbuz.

Zupa krem z białych warzyw z sezamem.

Pulpet wieprzowy w sosie warzywnym.

Kasza bulgur.

Fasolka szparagowa gotowana na parze z masłem i bułką tartą.

Ogórek małosolny w słupkach.

Napój cytrynowo-miętowy.



Mleko.

Ryż z jogurtem i truskawkami.

Nektarynka.

Soczek owocowy Tymbark.

Piątek

Kakao.

Pieczywo mieszane z masłem.

Schabówka.

Ser żółty salami.

Sałata rzymska, ogórek małosolny, rzodkiewka.



Budyń waniliowy do picia.

Chlebek pszenno-żytni.

Śliwka.

Zupa gyros z kurczakiem i makaronem.

Pieczony filet z dorsza.

Ziemniaki z koperkiem.

Surówka z kapusty pekińskiej z ogórkiem i żurawiną.

Brokuł gotowany na parze z masłem i bułką tartą.

Kompot.







Rumianek.

Bułka z masłem i kiełbasą Lisiecką.

Pomidor.

Ananas.

Skyr.